jan 01

Urbanista Athens – test

Urbanista Athens är ett par InEar öronpluggar som kan spela upp ljud och har också mikrofon för samtal.

Passform

Det första jag fick göra var att byta till de minsta gummiringarna som följde med för att ens få in öronplugga i öronen. Det finns en liten gummiflärp som hjälper till att hålla dem på plats i örat. Jag har sprungit i tre timmar utan problem.

Vattentäta

Jag har använt dem på riktigt svettiga träningspass och det är inga problem alls. Det kan bli lite mysko ljud när örongången är full av svett men fungerar gör det.

Continue reading

dec 31

Långtest Apple Watch 3

Nu har jag haft min Apple Watch 3 ett tag och börjar se vad jag använder den till. Apple watch är dyra men nu går det att få en watch 3 för 2500 kr på bland annat ElGiganten.

Apple watch 3 är ett armbandsur som är en dator. Operativsystemet är WatchOS 6 och du kan lägga in fler appar via en iPhone. På iPhone laddar du ned en app för Apple Watch som heter ”Watch”. Där kan du sedan byta urtavlor, söka efter appar och göra app-inställningar.

Klockan Apple Watch 3 får all internetdata såsom e-post och meddelanden, samtal mm via mobiltelefonen.

Continue reading

maj 17

Garmin Fenix – Starta och stoppa träningspass

Fick fråga Garmin för att få fram info hur man startar och stoppar ett träningspass med Garmin Fenix.

Man håller inne knappen uppe till höger för att starta och stoppa.

Knappen nere till höger ger en mellantid.

Nästan alla knappar kan konfigureras om men detta är grundinställningen.

Jag ska testa detta imorgon. Och ska även testa att ladda upp ett pass till Garmin connect via en Google Chrome OS-dator.

Garmin Fenix kommer upp som en lagringsenhet och man ser alla GPX-filerna, detta har jag redan sett. Därefter går det att radera filer, kopiera eller ladda upp filer.

Mer info om detta imorgon.

maj 17

Garmin Fenix – Menyerna

Garmin Fenix är en GPS klocka med en mängd funktioner. Handboken kan man kalla tunn, den innehåller knappt något om detaljerna och tar bara upp det viktigaste.

Jag har letat efter info och passade på att fråga Garmin på Götebporgsvarvets mässa om de har info, men det blir till att undersöka alla menyer själv. Detta är vad jag kommit fram till hittills.

Här är alla alternativen man kan välja i Garmin Fenix firmware 3.30 när man tryckt på den röda knappen.

Continue reading

jul 12

Välj tillbehör

Tillbehör rent allmänt

  • En grundregel är att ju färre tillbehör du har destå mindre problem har du.
  • En annan grundregel är att ditt tillbehör ska anslutas med USB2 till din dator. Det ger mindre med problem.
  • Om du är kunnig kan du med fördel använda en router för att ansluta hårddiskar, skrivare och mobilt bredband.
  • Det måste uttryckligen stå att ett tillbehör har stöd för just din version av operativsystemet, annars är det rimligt att den inte har stöd. Då kan du kontrollera på internet om det finns programvara och installationsanvisningar som privatpersoner har tagit fram.
  • Du bör undvika tillbehör från mindre kända tillverkare av den enkla anledningen att de troligen inte kommer att göra några buggfixar på drivrutinerna och inte kommer med nya drivrutiner till nästa version av operativsystemet.

Continue reading